Aktuális

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Hozzávalók (kb 4 adaghoz): 1 evőkanál étolaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 teáskanál köménymag, 1 teáskanál majoranna, 2 db burgonya, 1 kis db kelkáposzta, 1 pár gluténmentes virsli, só, bors, 1 doboz tejmentes főzőtejszín (200 ml), 1 púpozott evőkanál barna rizsliszt

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. Az étolajat lábasba öntjük és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény és a majoranna, utána pedig a krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük kb 2 liter vízzel. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és fedő alatt 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt főzzük fél órán át. Ha a zöldségek megpuhultak (ízlés kérdése, hogy roppanósan vagy szétfőzve szeretjük), hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még 5 percig főzzük. Közben a lisztet elkeverjük a főzőtejszínnel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük. Visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük, és még 2 percig főzzük.

 

A recepthez felhasznált alapanyagokat az alábbi linkre kattintva kosaradba rakhatod:

őrölt Fűszerkömény Lucullus

Rizs főzőkrém 200ml The Bridge

barna rizsliszt 500g Bonetta

majoranna morzsolt 5g Lucullus

őrölt fűszerpaprika Lucullus

További bejegyzések

Scroll Up