rizsdara

A gluténmentes rizsdara helyettesítheti gluténérzékenyek számára is a búzadarát. Fogyaszthatjuk tejbegrízként vagy készíthetünk belőle krémeket süteményekbe pl. mézes krémesbe. A hagyományos búzadara helyett főleg két alapanyag közül választhatnak a lisztérzékenyek: rizsdara vagy kukoricadara. A kukoricadara jobban elterjedt, az ára is kedvező, azonban sok gluténérzékeny beteg nem fogyasztja szívesen jellegzetes kukoricaíze miatt. Számukra lehet jó választás a rizsdara, mely gluténmentes alapanyag, és kiválóan helyettesíti a hagyományos búzadarát. A rizsdara készítése során a rizsszemeket apró szemcsékké őrlik, így az értékes összetevők nem vesznek el, az íze is a megszokottal teljesen megegyező. Jól használható tejbegríz, grízes tészta, túrógombóc, esetleg sütemények készítéséhez.

Összetevők: rizs

Származási hely: Magyarország

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia/100g: 1450 KJ/341kcal
zsír:0,2 g, ebből telített zsír:<0,1 g
szénhidrát:74,6, ebből cukor:0,5 g
fehérje:7,8 g
só:0,15 g

 

Az alábbi linkre kattintva megrendelheted:

https://dietabt.hu/aruhaz/termek/rizsdara-500g-barbara/

Scroll Up