Leírás
A Nutri Free kenyérpor ízletessége mellett gluténmentes is, így nyugodt szívvel fogyaszthatják lisztérzékenységben szenvedő emberek.
Összetevők: kukoricakeményítő,rizsliszt,tápióka keményítő,cukor,psyllium rostok,só,adalékok: hidroxipropil-metil-cellulóz, guargumi; élesztő kivonat.
Nyomokban mustárt, szóját és szezámmagot tartalmazhat.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia: | 1495kJ/ 352kcal |
Zsír: | 0,7 g |
– amelyből telített zsírsavak: | 0,2 g |
Szénhidrát: | 84 g |
– amelyből cukrok: | 5,0 g |
Élelmi rost: | 2,6 g |
Fehérje: | 1,2 g |
Só: | 2,0 g |
a lisztet, hozzáadjuk az élesztős folyadékot és kézzel alaposan kidolgozzuk. Folyamatos dagasztás mellett hozzáadjuk az olajat és a sót, addig dagasztjuk, míg a tészta csomómentes nem lesz.
Amennyiben zsemléket szeretnénk készíteni, formázzunk gombócokat és 60/70 percig szobahőmérsékleten kelesszük. Ha kenyeret (forma nélkül) szeretnénk készíteni, tetszőleges alakúra gyúrjuk és helyezzük egy tepsibe. Szobahőmérsékleten kb.90 percig kelesztjük. Sütés előtt a tésztát kenjük be olvasztott zsiradékkal (margarin/vaj/étolaj).
Előmelegített sütőben 180/200°C-on kb. 30-40 percig sütjük (lehetőleg légkeveréses sütőben). A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul. A webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal.
Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!