Weboldalunk sütiket használ, kérem fogadja el az Adatvédelmi tájékoztatónkat!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-540-4949

Blog

A bizalom a legfontosabb

 A bizalom a legfontosabb

A bizalom a legfontosabb

Az élelmiszerbiztonság alapvető kérdés, amikor a mindennapi táplálkozásról beszélünk. Az élelmiszer-előállítók számára az egyik legfőbb feladat, hogy olyan termékeket állítsanak elő, amelyek mentesek a kórokozóktól, vegyi anyagoktól és idegen anyag szennyeződésektől. Ez különösen igaz a magas kockázatú termékek esetében, például azoknál az élelmiszereknél, amelyek bizonyos allergénektől mentesek, mint a gluténmentes termékek.

Jogszabályok, amikre figyelni kell

Magyarországon az élelmiszer-előállítást szigorú törvényi keretek szabályozzák, amelyek célja az, hogy a fogyasztók számára biztonságos, megbízható termékek kerüljenek az asztalra. Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC törvény és annak végrehajtási utasításai mellett számos rendelet határozza meg az élelmiszer-előállítás részleteit. Ezek közül kiemelendő a 17/1999. (II. 10.) FVM-EüM rendelet, amely az élelmiszer-higiéniai feltételeket rögzíti, és amely alapján 2002. január 1-től kötelezővé vált a HACCP-rendszer alkalmazása.

Mi is az a HACCP?

A HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) egy olyan élelmiszerbiztonsági rendszer, amely az élelmiszer-előállítás során fellépő potenciális veszélyeket azonosítja és kezeli. A gluténmentes termékek gyártása során különös figyelmet fordítunk az alapanyagok tisztaságára, hiszen ezek az első láncszemei a folyamatnak. Minden egyes alapanyag beérkezésekor kollégáink alaposan megvizsgálják a szállítmányt, hogy megbizonyosodjanak róla: valóban azt az összetevőt kaptuk, amit rendeltünk.

 

A szigorú ellenőrzési folyamatok

Minden alapanyag minőségi átvételekor átvizsgáljuk a hozzá tartozó termékspecifikációt, amely részletezi az allergénekre vonatkozó vizsgálati eredményeket. Ha minden megfelel az előírásoknak, mintát veszünk az alapanyagból, és további laboratóriumi ellenőrzésre küldjük. Csak akkor kerül az alapanyag a végleges raktárba, ha a laboratóriumi eredmények is megfelelőek. Amennyiben nem megfelelő, jegyzőkönyv készül, és az adott tételt visszaküldjük.

Az ellenőrzés folyamata

A gyártási folyamatot és az ellenőrzéseket több hatóság felügyeli, köztük a NÉBIH, az ÁNTSZ, valamint az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás. Ezen kívül a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Környezetvédelmi Felügyelőség is rendszeresen ellenőrzi tevékenységünket. Ez a szoros együttműködés biztosítja, hogy a Barbara gluténmentes termékcsalád az egyik legmegbízhatóbb legyen a magyar piacon.

A biztonság alapja a bizalom

A bizalom kulcsfontosságú az élelmiszeriparban. A Barbara gluténmentes termékek iránti bizalmat a szigorú szabályozások betartása és a folyamatos ellenőrzések alapozzák meg. Minden egyes lépés azért történik, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a fogyasztók számára teljesen biztonságos, magas minőségű és ízletes termékeket kínálunk.

A gluténmentes táplálkozás bizalmat igényel – mi pedig minden nap azon dolgozunk, hogy ezt a bizalmat fenntartsuk és erősítsük.