Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes,
tejfehérjementes és tojásmentes.
Bár a hot dog-nál kevés amerikaibb ételt lehet elképzelni, a hot dog bölcsője alighanem Bécs
vagy Frankfurt városában keresendő. A hozzávalók története pedig az ókorig nyúlik vissza.
Ám az, hogy ki tette a húst először zsömlébe, már megoszlanak a vélemények.
Bécsben úgy tartják, hogy az Osztrák-Magyar Monarchiából Chicagóba emigrált Emil Reichel
és Samuel Ladany (azaz Ladányi Sámuel) voltak az értelmi szerzők.
A két férfi az 1893-as Világkiállításon mutatták be kreációjukat, ahol akkora sikert arattak,
hogy később saját húsfeldolgozó üzemet nyitottak, ami a mai napig működik Vienna Beef
Company néven. Nos ezek után hot dog-ra fel, otthon is, gluténmentesen!
Nyomokban LUPINT, MUSTÁRT ÉS SZEZÁMOT tartalmazhat!
Összetevők: kukoricakeményítő, víz, cukor, napraforgó olaj, rizsliszt, adalék: hidroxil-metil-
cellulóz, élesztő, emulgálószerek: zsírsavak mono és digliceridjei, psyllium rost,
SZÓJAfehérje, só, aromák, térfogatnövelőszer: nátrium-difoszfát, nátriumsav-karbonát.