Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes és tojásmentes.A Mix per Pane Integrale a Nutrifree teljes kiőrlésű, magas rost tartalmú lisztkeveréke, mely alacsony cukortartalommal rendelkezik, ugyanakkor hajdina liszttel és rizskorpával dúsított. Nem tartalmaz búzát. Ideális kenyér, focaccia és más rusztikus ízű teljes kiőrlésű pékáru elkészítéséhez.
Nyomokban mustárt,
szóját és szezámot tartalmazhat.
Összetevők:- kukoricakeményítő
- rizsliszt
- teljes kiőrlésű hajdinaliszt 10,5%
- tápióka keményítő
- cukor
- rizskorpa 3%
- psyllium rostok
- adalékok: guargumi és E464(Hidroxipropil-metil-cellulóz)
- só
- élesztő kivonat
Átlagos tápérték 100g termékben: |
Energia |
1451(KJ) (342 kcal) |
Szénhidrát |
78 g |
* ebből cukrok |
4,5 g |
Zsír |
1 g |
* ebből telített zsírsavak |
0,2 g |
Rostok |
4,5 g |
Fehérje |
2,9 g |
Só |
1,5 g |
Felhasználási javaslatok 2 cipóhoz: Elkészítési idő: 10 perc + 60 perc kelesztés. Sütési idő: 40 perc.
- 500g Mix per Pane Integrale (vagy 350g Mix per Pane Integrale és 150g Mix per Pane),
- 500g langyos víz
- 7g száraz sörélesztő,
- 15g extraszűz olívaolaj vagy étolaj.
Elkészítés: Keverjük össze a lisztet az élesztővel, adjuk hozzá a langyos vizet és keverjük jól össze.
Adjuk hozzá az olajat és folytassuk a keverést, míg sima és puha tésztát nem kapunk.
Töltsük át a tésztát egy olajjal megkent műanyag tálba.
Fedjük le fedővel vagy műanyag zacskóval és kelesszük kb. 1 órán át.
Fűtsük be a sütőt 200℃-ra helyezzük az aljára felfordítva a sütőlapot.
Borítsuk ki a tálból a megkelt tésztát, vágjuk félbe és egy szóróliszttel meghintett sütőpapírra és tegyük a forró sütőbe. Süssük mintegy 10 percig 200℃-on . Ezután tegyük át a cipót a sütő közepén elhelyezett rácsra és süssük további 30 percig 180℃-on, illetve míg meg nem barnul a kívánt mértékben.
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul. A webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal.
Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!