Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes és tojásmentes.Laktózmentes és tejfehérje nélkül készült lisztkeverék.
A tökéletes olasz pizza már nem csak álom, egy pár egyszerű lépésben pillanatok alatt a tányérunkon lehet egy jó, gluténmentes házi pizza!
Nyomokban mustárt és
szóját tartalmazhat.
Összetevők:
- kukoricakeményítő
- rizsliszt
- hajdina liszt
- cukor
- teljes kiőrlésű hajdinaliszt 3%
- psyllium rostok
- só
- adalékok: guargumi és xantángumi.
Átlagos tápérték 100g termékben: |
Energia |
1523(KJ) (359 kcal) |
Szénhidrát |
85 g |
* ebből cukrok |
3,3 g |
Zsír |
0,8 g |
* ebből telített zsírsavak |
0,2 g |
Rostok |
1,6 g |
Fehérje |
2,1 g |
Só |
2,0 g |
Felhasználási javaslat:
-500g Mix per Pizza
-370g víz
-10g friss élesztő
-30g extraszűz olivaolaj vagy étolaj
-4g asztali só.
Hozzávalók a feltéthez:
500g paradicsompüré
mozzarella
csipet só
bazsalikom, oregánó
Öntse a pizzaport egy tálba. Oldja fel az élesztőt vízben. Öntse a folyadékot apránként a liszthez és addig keverje, míg sima homogén egynemű tésztát kap. Óvatosan adja hozzá az olajat és a sót, és gyorsan dolgozza ki a tésztát. Takarja le a tésztát konyharuhával és hagyja pihenni a hűtőben kb 2 órát.
Ízesitse a paradicsompürét egy kis olivaolajjal, egy csipet sóval és egy csipet oregánóval.
Két óra elteltével ossza a tésztát 3-4 egyenlő részre, és hagyja kétszeresére kelni. Lisztezett kézzel nyújtsa a tésztát 28-30cm kör alakúra, szurkálja meg a tetejét villával és 5-7 percre tegye be 250C-ra előmelegített sütőbe. Vegye ki, kenje meg mindegyik pizzát paradicsomszósszal, kockázza fel a mozzarellát ossza szét a pizzákon és 250C-on 15 percig süsse tovább.
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul. A webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal.
Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!