Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes és tojásmentes.
Gluténmentes készítmény édes és sós süteményekhez. Kifejezetten gluténérzékenyek számára készült. Nyomokban mustárt, szóját és szezámot tartalmazhat. Búzakeményítő mentes
Összetevők:
- Rizskeményítő,
- rizsliszt,
- burgonyakeményítő,
- cukor,
- adalékok: guargumi, hidroxipropil-metil-cellulóz,
- élesztő kivonat
Átlagos tápérték 100g termékben |
Energia |
1452 (KJ) 342 (kcal) |
Szénhidrát |
82 g |
* ebből cukrok |
5,6 g |
Zsír |
0,4 g |
* ebből telített zsírsavak |
0,1 g |
Rostok |
2,2 g |
Fehérje |
1,5 g |
Só |
0,07 g |
Cipó készítése
Összetevők:
250g Farina Multiuso Nutrifree liszt
170g langyos víz
Fél tasak szárított élesztő (3-4g)
1 kanál extra szűz olívaolaj
Farina Finissima di Riso Nutrifree rizsliszt
Kukoricaliszt
Elkészítés:
Keverjük össze a Farina Multiuso Nutrifree lisztet az élesztővel, adjuk hozzá a vizet és daggasztó horoggal felszerelt kézi mixerrel keverjük jól össze.
Adjuk hozzá az olajat és a sót, folytassuk a dagasztást, míg tömör és ragacsos tésztát nem kapunk.
Töltsük át a tésztát egy olajjal megkent műanyag tálba.
Fedjük le fedővel vagy műanyag zacskóval és kelesszük kb. 1 órán át.
Fűtsük be a sütőt 200℃-ra helyezzük az aljára felfordítva a sütőlapot.
Borítsuk ki a tálból a megkelt tésztát rizsliszttel és kukoricaliszttel meghintett sütőpapírra és tegyük a forró sütőbe.
Süssük a sütőlapon mintegy 10 percig. Ezután tegyük át a cipót a sütő közepén elhelyezett rácsra és süssük további 20 percig 180℃-on, illetve míg meg nem barnul a kívánt mértékben.
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul. A webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal.
Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!
A kép a termékről készült, de csupán illusztrációs célt szolgál.