A Nutri Free kenyérpor ízletessége mellett gluténmentes is, így nyugodt szívvel fogyaszthatják lisztérzékenységben szenvedő emberek.
Összetevők: kukoricakeményítő,rizsliszt,tápióka keményítő,cukor,psyllium rostok,só,adalékok: hidroxipropil-metil-cellulóz, guargumi; élesztő kivonat.
Nyomokban
mustárt,
szóját és szezámmagot tartalmazhat.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia: |
1495kJ/ 352kcal |
Zsír: |
0,7 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,2 g |
Szénhidrát: |
84 g |
- amelyből cukrok: |
5,0 g |
Élelmi rost: |
2,6 g |
Fehérje: |
1,2 g |
Só: |
2,0 g |
Felhasználási tanácsok.Hozzávalók: 500g Mix per Pane keverék, 380/400 ml víz (amennyiben a kenyér sütéseformában történik, úgy a víz mennyiségét növelhetjük 450/480 ml-re), 15g friss sütőélesztő,10g só, 20g extra szűz olívaolaj (vagy étolaj).Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe és alaposan elvegyítjük. Egy edénybe helyezzük
a lisztet, hozzáadjuk az élesztős folyadékot és kézzel alaposan kidolgozzuk.Folyamatos dagasztás mellett hozzáadjuk az olajat és a sót, addig dagasztjuk, míg a tésztacsomómentes nem lesz.
Amennyiben zsemléket szeretnénk készíteni, formázzunk gombócokat és 60/70 percigszobahőmérsékleten kelesszük.Ha kenyeret (forma nélkül) szeretnénk készíteni, tetszőleges alakúra gyúrjuk és helyezzükegy tepsibe. Szobahőmérsékleten kb.90 percig kelesztjük.Sütés előtt a tésztát kenjük be olvasztott zsiradékkal (margarin/vaj/étolaj).
Előmelegített sütőben 180/200°C-on kb. 30-40 percig sütjük (lehetőleg légkeveréses sütőben). A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul. A webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal.
Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!