A köles a gyomor egyik legjobb gyógyszere lehet, hiszen könnyen emészthető, magas rosttartalma pedig megtisztíthatja a bélrendszert a salaktól. Tisztító kúrák idején nélkülözhetetlen, de okosan tesszük, ha egész évben rendszeresen beépítjük az étrendünkbe. Mivel nem tartalmaz glutént, lisztérzékenyek, sőt laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Szabályozhatja a vércukor- és koleszterinszintet, magas a kovasav és szilícium tartalma. Az egyik leggazdagabb magnéziumforrás, de tartalmazhat foszfort, mangánt és vasat is. B-vitaminban is gazdag. Így ha erőtlennek, fáradtnak érezzük magunkat, egy tál köles segíthet. Rendszeres fogyasztása megszépítheti, rugalmassá teheti a bőrt, erősíti a hajat és a körmöket. Ideális tápláléka a vegetáriánusoknak, mivel gazdag fehérjeforrás. Lábadozó betegeknek és kismamáknak kimondottan ajánlott a fogyasztása, hiszen erősítheti az immunrendszert.
Felhasználása: köretként, főételként zöldségekkel, fűszerekkel, pástétomok készítéséhez, köles-körözötthöz, de használható édes ételként is.
Elkészítése: átmosás után kb. 15-20 percig kell főzni.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.
Átlagos tápérték 100g termékben | |
Energia | 1462 | KJ | |
348 | kcal |
Zsír | 3,3 | g | |
– telített zsírsavak | 0,9 | g | |
Szénhidrát | 67 | g | |
– cukor | 1,4 | g | |
Fehérje | 12 | g | |
Só | 0,01 | g | |
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul. A webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal.
Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!
A kép a termékről készült, de csupán illusztrációs célt szolgál.