Weboldalunk sütiket használ, kérem fogadja el az Adatvédelmi tájékoztatónkat!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-540-4949

Blog

Frankfurti leves – Gluténmentesen is tökéletes!

Frankfurti leves – Gluténmentesen is tökéletes!

Ki mondta, hogy a gluténmentes étkezés bonyolult és unalmas?

A frankfurti leves nemcsak ínycsiklandó, de egyszerűen elkészíthető otthon, és garantáltan gluténmentes! Sőt, a hagyományos magyar konyha egyik legfinomabb fogása, amit nem kell kihagynod akkor sem, ha gluténmentes diétát követsz. Merülj el az ízek világában, és varázsolj otthon finom, tápláló frankfurti levest – könnyedén!

Hozzávalók (kb. 4 adaghoz):

  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 db burgonya
  • 1 kis db kelkáposzta
  • 1 pár gluténmentes virsli
  • só, bors
  • 1 doboz tejmentes főzőtejszín (200 ml)
  • 1 púpozott evőkanál barna rizsliszt

Elkészítés lépésről lépésre:

  1. Az alapok megteremtése
    Kezdd a hagyma apróra vágásával, a burgonyát pucold meg és kockázd fel, a kelkáposzta leveleit pedig mosd meg és csíkozd fel. A finomra vágott hagymát egy kis étolajon kezdd el pirítani – de ne feledd, most nem pörköltet készítünk, elég néhány keverés!

  2. A fűszerek varázsa
    Amikor a hagyma üvegesre párolódott, adj hozzá egy evőkanál fűszerpaprikát, és keverj rajta egyet. Ezután jöhet a köménymag és a majoránna, majd a felkockázott burgonya. Egy percig kevergetheted, mielőtt felöntenéd kb. 2 liter vízzel.

  3. Az ízek összeérése
    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és főzd 5 percig fedő alatt. Utána mehet bele a felcsíkozott kelkáposzta is, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd fél órán át. Kóstold meg a zöldségeket, hogy eldöntsd, roppanósan vagy teljesen puhán szeretnéd-e őket!

  4. A virsli és a krémesítés
    Amikor a zöldségek már a kívánt állagúak, add hozzá a felkarikázott gluténmentes virslit, és főzd további 5 percig. Közben a barna rizslisztet keverd el a főzőtejszínnel, hogy csomómentes legyen. Ha kész, merj egy kanálnyit a forró levesből, és azzal keverd ki a tejszínes lisztet. Végül csurgasd vissza a levesbe, jól keverd össze, és még 2 percig főzd, hogy a leves szép krémes legyen.

Tálalás és élvezet!

És kész is a frankfurti levesed, amely gluténmentesen is ugyanolyan ínycsiklandó! Tálald forrón, és élvezd a gazdag ízeket, amit ez az egyszerű, mégis ízletes leves nyújt. Tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához, amit az egész család szeretni fog!

Szerezd be a szükséges alapanyagokat könnyedén!
Kattints az alábbi linkekre, és tedd kosaradba a recepthez szükséges gluténmentes alapanyagokat:

Látod, gluténmentesen is lehet élvezetesen és változatosan étkezni! Próbáld ki ezt a receptet még ma, és varázsold el az asztalnál ülőket ezzel a hagyományos ízeket idéző, de diétabarát fogással!